Small world of WarCraft (ADC Blackfire)

Počet hráčů: 2-5


Věk: podle krabice od 8 let, zkušení hráči zvládnou o rok či dva dříve

Doba hry: 40-60 minut

Cena: od 1400 Kč

Příprava: 5 minut

Na český trh uvedl ADC Blackfire

Jak se to hraje


Small world of WarCraft vychází z klasického Small worldu. To je velmi jednoduchá area control hra - hra, ve které se snažíte zabrat co největší území. Na začátku hry si každý z hráčů vybere národ, za který chce hrát. K dispozici na výběr má šest různých národů - každý z nich má svoji speciální schopnost + náhodně přidělenou vlastnost pro tuto hru. Pro svůj vybraný národ vezme žetonky národu a začne zabírat území na ostrově. Jakmile je se záborem hotov (dojdou mu jednotky a není už schopen se dále roztahovat) dostane za obsazené území vítězné body a na řadě je další hráč. Prostor na ostrovech je omezen a hráči se tak o území přetlačují. Boj se však řeší pouhou převahou, takže si dopředu můžete naplánovat, kam má smysl jít, o které pole se chcete přelačovat a o které ne. Jakmile na váš národ někdo zaútočí přijdete o jeden z jeho žetonků, ostatní si berete do své zásoby. I tak vám samozřejmě po několika kolech síly národa dojdou. V tu chvíli máte možnost poslat vaši současnou civilizaci do úpadku - území zatím zůstanou vaše, ale národ se již nebude moci rozpínat. Místo něj si vyberete národ nový a s ním začnete znovu od začátku. Na plánu však bude i váš předešlý národ, takže už bude opravdu těsno. Po určitém počtu kol hra končí a vítězem se stává ten, kdo za celou hru získal co nejvíce vítězných bodů.

Ve variantě WarCraft jsou jako národy použity národy z této populární hry. Navíc je na každém z herních ostrovů žeton, který po prozkoumání dá vlastníkovi další taktické možnosti či výhody.

Jak se nám to hraje


Smallworld samotný máme doma již hodně let, takže nám i dětem jsou principy dobře známy. Princip hry je jednoduchý a kluci Smallworld rádi hrají už od cca 6 let. Cíl mají jasný a vzájemné obíraní se o území a vymýšlení, koho kde je nejsnazší přečíslit je velmi baví. Není nad to vymazat chytrým tahem soupeřovy jednotky z mapy. Taktika ve hře spočívá především v dobrém výběru svých národů, využití jejich vlastností a schopností na maximum. A pak samozřejmě v umění poslat svůj současný národ ve správnou chvíli k ledu a jeho výměna za nový. Verze WarCraft pak přidává do hry vlastně jen málo nových prvků - nehraje se na jednom území, ale cestujete mezi různými ostrovy. A pak samozřejmě přítomnost různých artefaktů, které mohou vaší taktice pomoci (pokud se vám povede se jich zmocnit). Hru to trochu ozvláštní, ale pořád jde hlavně o principem jednoduchou přetlačovanou, ve které dochází k nečekaným zvratům.

Pokud vás láká zkusit hru, kde bude vaším cílem zabrat a udržet pod kontrolou nějaké území je Smallworld ideální vstupní hrou. Její pravidla jsou jednoduchá, ale dává mnoho možností, jak si hru takticky užít.



Pokud ještě nejste u nás na facebooku přidejte se tady https://www.facebook.com/groups/1982266462041583/ , přidáváme i další zajímavé tipy :) 


Najít nás můžete i na instragramu www.instagram.com/bratritri


Článek neprošel kontrolou pravopisu, pokud jste našli hrubky buď je přejděte nebo mi o nich napište, opravím je :D

Komentáře

  1. What does bet365 do? - DrMCD
    What does bet365 do? · 거제 출장샵 Betting Guide 구리 출장마사지 · All Your Bets · Welcome Offer · About our Partners 안동 출장샵 · 아산 출장샵 More. Rating: 4.5 · ‎13 김해 출장마사지 votes

    OdpovědětVymazat

Okomentovat