Igloo Mania (ADC Blackfire)

Igloo Mania

Počet hráčů: 2-4 (my používáme i jako hru pro jednoho)
Věk: podle krabice od 5 let, zvládnou i mírně mladší
Cena: od 370 Kč
Příprava: 5  minut
Doba hry: 5 minut
Na český trh uvedl ADC Blackfire

Hra, která je podle jedničky divná, protože se v ní nestaví, ale boří.

Máte jedno iglú a jste zákeřní tučňáci. Tučňáci, kteří chtějí přípravit eskymáka o střechu nad hlavou.
Ale popořadě.

Bod číslo jedna. Pokud si hru koupíte, je v ní kus kartonu. Na kartonu je nakresleno, že ho nemáte vyhazovat. Fakt ho nevyhazujte. Kartonem ucpete díru v krabici, takže budete mít hru kam schovat. Fakt ten karton nevyhazujte. Je to na něm nakreslený. Nebuďte jak náš táta.

Bod číslo dva. Je nutné postavit iglú. Plastové dílky (označené čísly, případně můžete nalepit barevné samolepky) vyskládáte na plastovou polokouli. Nahoru přijde eskymák. Je to jako puzzle. Jde to i dětem. Nedělejte to vy. Jinak bude vy jen stavět a oni hrát. To nechcete. Nakonec polokouli vyjmete, iglú je tedy duté, nestabilní a jde se na to. (s fakt malými dětmi můžete uvnitř polokouli nechat a hra tak bude snazší).

Teď přichází samotná hra. Podle pravidel se hráči střídají a postupně každý odebere jednu ledovou kostku. Na vyjmutí má malý plastový prut, vyjmutí samo o sobě je snadné (motoricky zvládne běžný tříleťák). O něco déle bude dětem trvat, než pochopí, kterou kostku je možné vytáhnout a která způsobí, že se vršek iglů a s ním i eskymák zřítí. Komu se eskymák zřítí prohrál.

Hra sama o sobě má mnoho kladů. Je napínavá. Nemusíte ji nikomu vysvětlovat, je to fakt jasný už
od pohledu. Zvládnou ji sami už předškoláci. Babičkám, které běžně říkají To nepochopím, dojdou argumenty. Kluci během prvních dvou dnů vymysleli i několik variant pravidel. Hrají proti sobě. Hrají spolu a snaží se dostat ven co nejvíc kostek. Hrají každý sám a soutěží, kdo dostane ven víc kostek. Tvoří pravidelné vzory.

Hra má jistě i zápory. Jedním z nich je stavění iglú. Chce to systém - my se střídáme, aby nikdo nebyl znevýhodněn. Protože stavění může být trochu otrava. Mezi zápory bych přidala i to, že v krabici nejsou žádné dílky navíc. Znamená to, že pokud nedejbože dílek ztratíte, máte smůlu. (my si hry hlídáme, ale i tak - máme tři děti, že jo, to člověk ztratí kdeco)

Celkově je ale Igloo Mania super zábava, to napětí jestli kopule ještě vydrží, nebo ne. Jestli tenhle dílek ještě dáte! (a navíc - fyzika je zábava! a tohle je fyzika!)


Pokud ještě nejste u nás na facebooku přidejte se tady https://www.facebook.com/groups/1982266462041583/ , přidáváme i další zajímavé tipy :) 
Najít nás můžete i na instragramu www.instagram.com/bratritri


Článek neprošel kontrolou pravopisu, pokud jste našli hrubky buď je přejděte nebo mi o nich napište, opravím je :D

Komentáře

  1. Radko, děkuji za bezva recenzi!
    V obchodě jsem na to koukala, princip hry se mi moc líbí.
    Ale popravdě mě dost odradil ten odpornej plast....
    Papap.
    Těším se na další počtení.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat