Kawaii (Helvetiq)

Počet hráčů: 2-5
Věk: podle krabice od 6 let, zvládnou i mírně mladší
Doba hry: 15 minut
Cena: 199 Kč
Příprava: 1 minuta
Na český trh uvedl Hras

Taky si dáváte zmrzlinu i v zimě? A jakou máte nejradši?

Jak se to hraje
Kawaii je další malá karetka od Helvetiq. V této se budete snažit rychle nakoupit co nejvíc vaší oblíbené zmrzliny. Na začátku rovnoměrně rozdělíte karty zmrzlin mezi hráče, každý hráč dostane dvě dřevěná srdíčka a je mu tajně přidělen tvar a barva jeho oblíbené zmrzliny. Pak už jde všechno ráz na ráz. Hráči se rychle střídají dokola a každý před sebe vyloží jednu kartu zmrzliny ze svého balíku (dopředu je nevidí). Jakmile se rozhodnete, že v některé hromádce na stole je dost zmrzliny, která se vám hodí, zakřičíte Kawaii a na hromádku položíte srdíčko.
Hromádku získáte, hráč, který měl hromádku před sebou získá srdíčko. Pokud si berete svoji hromádku srdíčko jde do krabice. V balíku jsou i další “bonusové karty” – třešinky, za které je bod navíc, nebo zmrzlinové stánky – ty vám body odeberou, pokud se nepodaří sehnat všechny tři. Jakmile si hromádku vezmete jede se dál, až do vyčerpání všech balíků a rozebrání všech zmrzlin. Hru pak po rozebrání všech karet vyhrává ten hráč, kterému se podařilo nabrat co nejvíce předem daných zmrzlin.

Jak se nám to hraje
Ví se o nás, že postřehovkám moc nefandíme. Tohle je ale trochu jiná postřehovka. Můžete ve svém tahu zdržovat (tzn. nevyložit kartu hned a mít tak čas prohlédnout si další hromádky). Navíc je potřeba nejen jednat rychle, ale hlavně s rozmyslem. Protože tím, že si hromádku vezmete, zároveň přijdete o srdíčko. A pokud si nikdo nevezme vaši hromádku může se stát, že jste si sice nabrali, ale teď už nemáte co brát. Někdy se tedy vyplatí trochu počkat a nejednat zbrkle. Hra je přitom rychlá, svižná, rychle spočítaná. 

Takže pokud potřebujete něco, co zvládnete třeba ráno před školou nebo v pauze mezi dvěma většími hrami je Kawaii pro vás to pravé.

Pokud ještě nejste u nás na facebooku přidejte se tady https://www.facebook.com/groups/1982266462041583/ , přidáváme i další zajímavé tipy :) 

Najít nás můžete i na instragramu www.instagram.com/bratritri

Článek neprošel kontrolou pravopisu, pokud jste našli hrubky buď je přejděte nebo mi o nich napište, opravím je :D 

Komentáře