Sushi Go! (ADC Blackfire)

Počet hráčů: 2-5 
Věk: podle krabice od 8 let, zvládnou cca šestiletí v pohodě
Doba hry: 15 minut
Cena: od 250 Kč
Příprava: 1 minuta
Na český trh uvedl ADC Blackfire

Už jste byli na brigádě v prodejně rychlého občerstvení? Ne? Chcete si to zkusit?

Jak se to hraje
V Sushi Go si opravdu budete připadat jak v prodejně rychlého občerstvení. Jedná se o draftovací hru pro 2-5 hráčů. Na začátku každého kola dostanete do ruky daný počet karet. Ve svém tahu si jednu kartu vyberete, položíte před sebe a zbytek svých karet posunete sousedovi. A tak pořád dokola, dokud vám nedojdou karty. Jakmile dojdou je konec kola a počítají se body za občerstvení, které jste před sebou nashromáždili
Každý typ karet se boduje jinak – u maki rolek jde o to mít více než protihráči, knedlíčky se bodují čím víc knedlíčků tím víc bodů. Tempuru musíte mít dvakrát, sashimi třikrát, za méně kusů body nedostanete. Nigiri přinese body tak jako tak, ale pokud se vám ho podaří namočit do Wasabi je mnohem cennější (a lepší). Ve hře jsou i speciální karty – Hůlky, které sice body nepřinesou, ale umožní vám si v příštím tahu vzít z ruky dvě karty naráz. A Pudink – jako dezert se logicky nechává na stole až do konce hry a přináší body při jejím ukončení. Jakmile obodujete jedno kolo karty před sebou odhodíte a rozdáte další várku karet. Hraje se celkem na tři kola.

Jak se nám to hraje
Sushi Go dostal k Vánocům jednička (druhá třída), ale hned po první hře se přidal i dvojka (předškolák). Na kartách je sice malý popisek, ale po jednom kole stejně všichni vědí, co se jak boduje. Velký klad draftovacích her je, že všichni hrají najednou. Nikdo na nikoho nečeká a hra je opravdu svižná. 
Sushi Go se trochu mění s počtem hráčů – ve dvou dokážete celkem přesně dopočítávat, co na vás asi zbude, jestli má smysl se vrhnout i do karet, které potřebují 2 nebo 3 aby vůbec přinesly nějaké body. V pěti pak už musíte jet celkem vabank – protože z vašich 7 karet na začátku vám přijdou už jen přebrané dvě. O to víc je ale třeba sledovat, co hráli ostatní hráči, v čem jim můžete konkurovat, co ještě nikdo nesbírá. Počítání bodů po každém kole je do cca 20, takže ho hravě zvládnou i prňáčci (a ani jim nepřijde, že trénují matiku). Nicméně hra určitě není jen pro děti, zabaví i dospělé.
Jako rychlovka před spaní, mezi většími hrami nebo "Udělám si úkol až si se mnou něco zahraješ" je prostě Sushi Go ideální.

Takže – i pokud doma neholdujete sushi, budete snadno holdovat Sushi Go. Je to totiž rychlé, pěkné a hlavně svižné.

Pokud ještě nejste u nás na facebooku přidejte se tady https://www.facebook.com/groups/1982266462041583/ , přidáváme i další zajímavé tipy :) 

Najít nás můžete i na instragramu www.instagram.com/bratritri

Článek neprošel kontrolou pravopisu, pokud jste našli hrubky buď je přejděte nebo mi o nich napište, opravím je :D 

Komentáře