Chyť draka! (Loris Games)

Chyť draka!

Počet hráčů: 1-4
Věk: podle krabice od 4 let, zhruba odpovídá, řekla bych tak 3-7 let pro nezkušené hráče
Doba hry: 15 minut
Cena: od 250 Kč
Příprava: 3 minuta
Originální česká hra, vydalo Loris games

Chyť draka! Úkol je jasný – tahle malá karetka po vás chce právě chytit draka. Tedy tři velké, dospělé draky. A než se k tomu dostanete, musíte nasbírat dost zkušeností, aby se vám to povedlo.

Jak se to hraje
Hra má dvě varianty – jak kooperativní, tak soutěživý mód. Většina pravidel je stejná.
Vaším cílem v soutěživé variantě je chytit tři dospělé draky. Abyste mohli chytit dospělého draka, potřebujete již mít ve své sbírce příslušného draka – puberťáka. Na lov puberťáka potřebujete jedno dračí miminko. Na miminko můžete jít jen s pomůckou – třeba síťkou na motýly. V praxi si pokaždé, když přijdete na řadu, hodíte kostkou. Na té padne ovoce – to můžete buď vyměnit za pomůcku, nebo zkombinovat ovoce a pomůcku či již uloveného draka a získat draka o kus většího. Použitá pomůcka či trofej menšího draka vám zůstává a můžete ji používat opakovaně. Takhle se postupně propracováváte pyramidou k nejvyššímu stupni – dospělým drakům. Kdo uloví tři dospěláky vyhrál.

V kooperativní variantě pak fungujete jako skupina a máte daný úkol – šest konkrétních draků, které potřebujete ulovit. Jakmile se vám to povede než dojdou karty v balíčcích vyhráváte.

Jak se nám to hraje
Já jsem z téhle hry pořád hodně v rozpacích. Když jsem četla pravidla říkala jsem si, že to bude super. Bude nutné přemýšlet, které draky potřebuji k získání těch na vyšších úrovních a jak se k nim dostat. V reálu mi ale přijde, že takhle hra nefunguje. Ať hrajeme jak hrajeme, skončíme stejně s tím, že máme prakticky všechny draky na nižších úrovních, kteří ve hře jsou. V každém tahu tak pouze řešíme, zda nám padlo na kostce ovoce, které umožní vzít někoho z nejvyšší úrovně, neřešíme proč si ho brát, jaký by mohl být další krok. Pokud nejde vzít dospělák bereme dostupného puberťáka. Pokud není puberťák jde se pro mimino. Často se ani nevyplatí něco brát - pokud vám nepadne vhodné ovoce a nemůžete vzít toho dospěláka, kterého potřebujete, a máte všechny v tu chvíli dostupné karty na nižších úrovních. Nevím,
zda je to počtem draků, počtem druhů ovoce, ale bohužel to takhle působí jak na mě, tak na kluky. Ve hře tak vlastně jen zkoumáte možnosti v tu danou chvíli, hra neumožňuje žádnou taktiku. Je možné, že pro fanoušky draků a menší a méně zkušené hráče (hru jsme zkoušeli se zdatnými hráči ve věku 5 a 7,5), kterým třeba nevadí velký podíl náhody, vyzní hra lépe a bude je bavit.

Ale abych nebyla jen negativní – co je na hře super jsou ilustrace a úplně nejvíc je omalovánka. Ta u nás velmi zaujala a moc baví, draci jsou fakt vtipní a povedení



Pokud ještě nejste u nás na facebooku přidejte se tady https://www.facebook.com/groups/1982266462041583/ , přidáváme i další zajímavé tipy :) 

Najít nás můžete i na instragramu www.instagram.com/bratritri

Článek neprošel kontrolou pravopisu, pokud jste našli hrubky buď je přejděte nebo mi o nich napište, opravím je :D 

Komentáře