GOTOWN (Helvetiq)

GOTOWN

Počet hráčů: 2-4
Věk: podle krabice on 6 let, zvládnou i mírně mladší

Doba hry: 15-20 minut
Cena: od 299 Kč
Příprava: 1 minuta
Hru vydal Helvetiq, v české distribuci hras.cz

Chcete se stát stavitelem a postavit opravdu vysoký mrakodrap? A nevadí vám trochu škodění? Gotown bude dobrý tip pro vás.

Gotown je strategická hra. Vaším cílem je postavit pětipatrový věžák, s tím, že každé patro je ze dvou očíslovaných karet, jejichž součet dává 9. Ale karty jsou zároveň barevně odlišené, takže je možné zapojit i ty, kteří ještě nepočítají. Jen stavět by bylo trochu nuda, takže do hry přichází možnost si karty z věžáků krást. Má někdo nejvyšší patro takové, že by se vám polovina hodila? Vyložte kartu s oním číslem (třeba 4) a druhou polovinu vezměte z cizího mrakodrapu (takže 5). Soupeři samozřejmě ta polovina patra zmizí. Ale pozor – nechcete si nechat patro ukrást? Použijte psa, ten vám jej ohlídá. Ehm, vlastně jenom pokud soupeř nemá kost, kterou psa odláká. Blíží se už některý ze stavitelů k cíli? Co na něj poslat chlapa se sbíječkou? A onoho hráče poslat na svačinu, ať si odpočine?

Akčních karet je ve hře spousta, každá dává další taktické možnosti, a vlastně jediné omezení, které máte, je maximální počet karet v ruce. Hra se tedy může velmi rychle měnit, ten, kdo byl již téměr u cíle najednou nemá nic a soupeř během jednoho kola vystavěl i tři čtyři patra prostě proto, že ostatní si své věžáky nehlídali.

V Gotown je možné plánovat, ale nikdy to není stoprocentní, náhody je tu pořád dost. Hra není úplně vhodná pro děti, které zatím nezvládájí brát hru s nadhledem. Přeci jen se tu dost škodí, bourá a ničí to, co již máte postaveno. Na druhou stranu pokud vám toto nevadí je to dost prča, můžete se spolčovat s ostatními proti tomu, kdo má zrovna věžák nejvyšší, a nebo nenápadně kout pikle, střádat karty a pak během jednoho dvou kol vyhrát. Hra je určitě nejlepší ve 4 lidech, platí tu čím víc tím líp.

Takže popadněte koblihy, psy, sbíječky a hurá na věžáky!

Pokud ještě nejste u nás na facebooku přidejte se tady https://www.facebook.com/groups/1982266462041583/ , přidáváme i další zajímavé tipy :) 

Najít nás můžete i na instragramu www.instagram.com/bratritri

Článek neprošel kontrolou pravopisu, pokud jste našli hrubky buď je přejděte nebo mi o nich napište, opravím je :D 

Komentáře