Brainbox (Albi)

Brainbox

Počet hráčů: 2 a víc
Věk: různé krabice, minimální věk od 3 let
Doba hry: 10 minut
Cena: od 200 Kč
Příprava: nic
Nespočet krabic vydává Albi

Znáte Brainbox?

Brainbox je spousta krabic, vhodná od různého věku, na naprosto neskutečný počet témat.

Princip je vždy stejný. Hráč si vezme z krabice kartičku a má 10 vteřin na to, si ji pořádně prohlédnout a zapamatovat. Poté kartičku otočí, hodí kostkou a podle toho co padne, přečte otázku. Správná odpověď je bod, kdo má za 10 minut nejvíc bodů vyhrál. Kostka a přesýpací hodiny na 10 vteřin jsou samozřejmě v každé krabici.

Brainbox existuje ve verzi již od 3 let, většina jich pak od 8mi let. Témat je nepřeberné množství. U mladších dětí na kartách samozřejmě není text a nemůžou hrát sami – vždy potřebují dospělého, který bude číst otázky. U starších pak můžete volit témata podle oblíbenosti, ale také podle toho, co potřebuje dítě potrénovat. Jsou krabice na téma matematika, svět, Česká republíka, zvířata, příroda, historie, dinosauři… Prostě na co si vzpomenete. Na co si dejte pozor je věkové doporučení na krabici – nemá smysl krabici od 8 let kupovat čtyřleťákovi, protože mu prostě bude chybět čtení.

Hra se dá vytáhnout úplně všude – u nás má vlastně největší využití když jsou kluci nemocní a musí ležet. Pokud vám děti nezvrací v autě využijete ji i v autě. Ve vlaku, ve škole či školce. Překvapivě mají podobnou šanci dospělí i malé děti, protože děti si fakt dobře všímají.

Takže – Brainboxů sice nemáme velkou sbírku, ale pár jich doma určitě potřebujete i vy.


Pokud ještě nejste u nás na facebooku přidejte se tady https://www.facebook.com/groups/1982266462041583/ , přidáváme i další zajímavé tipy :) 

Najít nás můžete i na instragramu www.instagram.com/bratritri

Článek neprošel kontrolou pravopisu, pokud jste našli hrubky buď je přejděte nebo mi o nich napište, opravím je :D 

Komentáře