Bandido (Helvetiq)

Bandido

Počet hráčů: 1-4
Věk: podle krabice on 6 let, zvládnou i mírně mladší
Doba hry: 10-15 minut
Cena: od 299 Kč
Příprava: nic
Hru vydal Helvetiq, v české distribuci hras.cz

Přijde mi, že karetních kooperativních her je pomálu. Bandido je jednou z nich.

Cíl hry je jasný. Snažíte se banditovi zabránit v útěku z vězení. Bandita začíná s pěti či šesti cestami ven, hráči mají po třech kartách v ruce. Jejich společným cílem je všechny cestičky uzavřít, než dojdou karty v dobíracím balíčku. Zní to snadno, ale není. Nám se tedy moc nedaří vyhrát. Taktika je jasná – nenechat tunely moc rozvětvit, systematicky je zase spojovat dohromady. V nouzi ho uzavřít slepou chodbou s baterkou. Kartičky jsou hodně různorodé, část si po pár hrách pamatujete (sem by se hodilo to jedničkov oblíbený spojovadlo), část vás stále překvapuje a přemýšlíte co s nimi)

Zní to snadno, ale fakt není. Teda aspoň nám se zatím moc vyhrávat nedaří. Chodbičky se větví a přesto, že se pilně domlouváme je baterek málo. Ale. Ale kluky to fakt baví a vlastně hrajeme na co nejnižší počet otevřených tunelů. Zábava to je ohromná, hru nemusíte nikomu složitě vysvětlovat, je to všem hned jasné.

Hra je maličká, vejde se do kapsy. Na druhou stranu je na ni potřeba dost prostoru (stoly bývají malé) a ideální je mít bezvětří pokud hrajete venku.

Takže hurá na zloděje! Jednou to vyjde a lapíme ho!

Pokud ještě nejste u nás na facebooku přidejte se tady https://www.facebook.com/groups/1982266462041583/ , přidáváme i další zajímavé tipy :) 

Najít nás můžete i na instragramu www.instagram.com/bratritri

Článek neprošel kontrolou pravopisu, pokud jste našli hrubky buď je přejděte nebo mi o nich napište, opravím je :D 

Komentáře