Hoarders - Hamouni (Granna)

Počet hráčů: 3-6


Věk: podle krabice od 8 let, zvládnou v pohodě předškoláci

Doba hry: 10-15 minut
Cena: od 215 Kč
Příprava: 1 minuta
Na český trh uvedla Granna, oficiální eshop www.kvalitnihracky.cz 

Jste největší Hamoun z rodiny? Vážně? Tak se ukažte.

Jak se to hraje

Cílem největšího Hamouna je mít všeho nejvíc. Tedy ne všeho, ale mít ve své zásobě 5 stejných oříšků. Každý hráč má k dispozici 5 různých hlodavců, každého se svou vlastní funkcí. V každém kole si před sebe skrytě připraví dva a ty pak postupně odkryje a provede jejich akce. Akce jsou rozličné - můžete hrát na jistotu a vzít si jeden náhodný ořech z balíčku. Můžete ukrást ořech soupeři - a můžete se bránit před okradením soupeřem. Můžete ale vyslat do boje Bobra - pokud jste jediní, získáte tři ořechy, pokud ale nejste jediní, pomůžete protihráčům. A v neposlední řadě můžete zopakovat akci své již vyložené karty. Komu se prvnímu povede mít u sebe 5 stejných ořechů vyhrál

Jak se nám to hraje

Nutno říct, že u Hamounů platí čím víc tím líp i do počtu hráčů. Ve třech je hra hratelná, ale v pěti šesti je to teprve ta pravá legrace. Je totiž větší výběr v tom, komu co ukrást, daleko těžší je najít okamžik, když váš bobr bude ten jediný ve hře. Hra je hodně založená na tom, jak moc dokážete odhadnout soupeře. Zcela spontánně v ní dochází i k tomu, že se hráči spojují proti tomu, kdo je v danou chvíli ve vedení. Často je to totiž o tom - pomůže daný tah mně, nebo udělám spíš něco pro to, abych zabránil ve výhře tomu druhému? Pokud se v tuhle chvíli zachovám sobecky zachrání mě před cizí výhrou někdo cizí? Hra navíc oplývá mnoha zvraty - už už si říkáte, že vás od výhry dělí jen jeden tah, a najednou díky ostatním nemáte zas skoro nic.
Hra určitě není pro někoho, kdo je zvyklý hrát nekonfliktně a vadí mu, že si hráči vzájemně škodí. Ano, můžete si jen tak poklidně sbírat svoje oříšky, ale bez interakce s ostatními to bude nuda. Protože interakce je to, co dělá tuhle hlodavčí hru zábavnou.

Takže pokud je vás doma (na schůzce, v kroužku či družině) víc a rádi si trochu škodíte Hamouni jsou rozhodně pro vás.


Pokud ještě nejste u nás na facebooku přidejte se tady https://www.facebook.com/groups/1982266462041583/ , přidáváme i další zajímavé tipy :) 

Najít nás můžete i na instragramu www.instagram.com/bratritri

Článek neprošel kontrolou pravopisu, pokud jste našli hrubky buď je přejděte nebo mi o nich napište, opravím je :D

Komentáře