Splendor Marvel (ADC Blackfire)

Počet hráčů: 2-4


Věk: podle krabice od 10 let, zvládnou děti určitě i o dva, tři roky dříve

Doba hry: 30-45 minut

Cena: od 720 Kč

Příprava: 3 minuty

Na český trh uvedl ADC Blackfire

Zvládnete sestavit svůj superhrdinský tým dříve, než soupeři, sestavíte Rukavici nekonečna vydáte se na boj s padouchy?

Jak se to hraje

V Splendor Marvel je vaším cílem získat do svého superhrdinského týmu dostatek hrdinů k sestavení Rukavice nekonečna. Každý hrdina z nabídky na stole však má svoji cenu - tu musíte zaplatit v kamenech nekonečna. Jakmile už však před sebou nějaké ty hrdiny máte tak vám usnadní získávání dalších hrdinů.


Ve svém tahu si můžete vybrat z několika rozličných akcí - můžete si vzít tři různé kameny nekonečna (žetony), můžete si vzít dva stejné barvy. Můžete si kartu zarezervovat a dostat k ní jeden žolíkový žeton a nebo, když už máte dost zdrojů, můžete naverbovat hrdinu do svých služeb. V každém kroku tedy řešíte, který příjem zdrojů je pro vás nejvýhodnější, nejefektivnější a zároveň nejlepší vhledem k tomu, co asi chtějí vaši protihráči. Postupně prostupujete od nejnižších, nejsnáze získatelných hrdinů k těm, kteří jsou mocnější a za víc bodů. Ve hře jsou navíc lokace, které můžete získat, když máte dostatečný počet hrdinů v dané barvě. A také žeton Avengers, který má ten hráč, který má zrovna nejvíce Avengerů.

Hra nemá předem daný počet kol, hraje se prostě do chvíle, kdy jeden z hráčů splní vítězné podmínky.

Jak se nám to hraje


Přiznám, že klasický Splendor neznám. Ale protože Kapitán Amerika (jednička) a Hulk (dvojka) si Splendor Marvel chtěli zkusit, nebylo zbytí. Hra je i pro ně (v 6 a 9 letech) velmi intuitivní a vysvětlení pravidel netrvalo dlouho. Díky výrazným barevným kartám je jednoduché vidět souvislosti a všichni hráči si užívají kombinaci plateb pomocí žetonů a již získaných karet - podle toho, co mám, postupuji dál. Ale v některých partiích překvapivě postupujeme i naopak - hlavně kluci si klidně v prvních kolech zarezervují hrdinu, kterého nutně chtějí, a další strategii přizpůsobí tomu, aby jej dokázali postavit. Na to, jak je hra rychlá, je na druhou stranu dost komplexní a nedá se hrát úplně bez strategie - musíte si vždy promyslet aspoň několik málo tahů dopředu, vědět, k čemu chcete směřovat.


Narozdíl ode mě kluci ve hře vidí opravdu hodně téma - já nejsem velký Marvelovský fanoušek a jedu vlastně spíše po barvách karet, oni naopak touží po daném hrdinovi a jdou si za tím. Co musím pochválit je i zpracování - mám ráda hry s poctivými žetony, a to Splendor Marvel je.


Zavěrem - pokud hledáte příjemnou rodinnou hru, kterou rychle vysvětlíte, bude bavit i dospělé a zahrají si s vámi i návštěvy, je Splendor Marvel rozhodně vhodný kandidát.





Pokud ještě nejste u nás na facebooku přidejte se tady https://www.facebook.com/groups/1982266462041583/ , přidáváme i další zajímavé tipy :) 


Najít nás můžete i na instragramu www.instagram.com/bratritri


Článek neprošel kontrolou pravopisu, pokud jste našli hrubky buď je přejděte nebo mi o nich napište, opravím je :D


Komentáře