Misty (Helvetiq)

Počet hráčů: 1-4
Věk: podle krabice od 6 let, zhruba odpovídá
Doba hry: 5-20 minut
Cena: od 299 Kč
Příprava: 1 minuta
Na český trh přináší Hras

Máte rádi ty chvíle, kdy se zamlží okna a dá se po nich kreslit? Tak to je Misty, ale jen trochu, protože okno v Misty nakonec ožije.

Jak se to hraje
Misty využívá mechaniky draftu - na začátku tahu dostanete do ruky 6 karet, jednu z nich si vyberete a zbylé karty podáte dalšímu hráči. Vybranou kartu si ihned umístíte do svého okna - stavíte obdélník 3*4 (nebo 4*3) karty. Jakmile si se spoluhráči rozeberete první várku karet uděláte to samé ještě jednou. Ve chvíli, kdy má každý před sebou 12 karet nastane bodování. V rámci něj je nejprve potřeba přesunout všechny karty se šipkou. Následně všechna monstra sežerou květinu. To, co vám v okně zbude, obodujete (vesměs po jednom bodu, ale např. 2 smajlíci vedle sebe přinesou o bod víc). Ten, kdo získal nejvíc bodů, vyhrál.

Jak se nám to hraje
Draftovou mechaniku mám ráda, protože většinou na nikoho moc nečekáte - všichni si vybírají a hrají kartu naráz. V Misty se vyplatí si i pamatovat, co posíláte dál, protože se vám to ještě vrátí. A může s tím tak trochu počítat při stavbě okna. Při stavbě je totiž důležité plánovat. Musíte si přede říct, kam se která karta posune a ideálně posuny řetězit tak, aby se karty nepřekryly, či překryly monstra. Protože každá karta, která vám v okně zbude, je bod. Hra je teda tak trochu úvod do programování - musíte si umět představit, jak který posun proběhne, pořadí posunů je čistě na vás. Samozřejmě vás někdy karty v druhé polovině hry vypečou, ale většinou je to právě proto, že si ani trošičku nepamatujete, co jste soupeři poslali a on vám to vrátí.

Celkově je Misty super rychlá karetka do kapsy, jedno kolo zabere opravdu jen pár minut. A na to jak je malá a rychlá však překvapí tím, jak moc se u ní musíte zamyslet a jednat strategicky.

Pokud ještě nejste u nás na facebooku přidejte se tady https://www.facebook.com/groups/1982266462041583/ , přidáváme i další zajímavé tipy :) 

Najít nás můžete i na instragramu www.instagram.com/bratritri

Článek neprošel kontrolou pravopisu, pokud jste našli hrubky buď je přejděte nebo mi o nich napište, opravím je :D 

Komentáře