Louka jak vyšitá (Dino)

Louka jak vyšitá

Počet hráčů: 2-4
Věk: podle krabice od 6 let, při vhodné volbě zvířátek zvládnou děti od 4 let
Doba hry: 10-15 minut
Cena: od 350 Kč
Příprava: 1 minuta
Originální česká hra, vydalo Dino

Louka jak vyšitá je česká hra. Je to navíc hra s naprosto netradičním herním materiálem. V krabici je totiž textilní herní plán s květinami, z nichž každá má ve středu dírku. Každý hráč dostane tkaničku, tu používá na sbírání květin na herním plánu.

Jak se to hraje
Vaším cílem je na tkaničku nasbírat co nejvíce květin. Za květiny na konci hry dostanete body.
Do hry ale přichází karty - zvířátka, která nám to pěkně zkomplikují a zavaří nám mozky. Pro každou z pěti barev květin totiž můžete přidělit hmyzáka, který dává podmínky, co s danou květinou můžete a nesmíte. Po sebrání fialové květinky musíte sebrat květinu s pěti lístky. Pokud seberete červenou, hrajete ještě jednou, ale musíte sebrat květinu, kterou už sebral někdo před vámi. Za žlutou květinu dostanete na konci hry bonusové body!
Zvířátek je ve hře spousta v různých obtížnostech, každá partie tedy bude jiná.

Jak se nám to hraje
Na Louce mě baví spousta věcí – hra je opravdu netradiční. Provlékání, sledování délky provázku, odhad kolik kterých kytiček je v mých silách ještě sebrat, to vše je super. Je to jiné než počítat Mám tolik bodů/peněz, tolik můžu utratit. Je to prostě provázek.
Zvířátek je ve hře spousta ve třech různých obtížnostech a díky tomu si hru můžete hodně nastavit. Můžete si dát jednoduchá pravidla pro dvě kytičky, hru pak zvládne i tříleťák (obzvlášť pokud mu před každým tahem ty dvě kytičky zopakujete) a bude to pro něj hlavně cvičení na jemnou motoriku. Pro starší děti pak přidáte pravidel víc, hrát s pěti květinami a težkými zvířaty pak zavaří hlavu i dospělému. Je potřeba si každý tah pěkně promyslet, často je možné vytvořit nějaká komba, ale zase musí člověk dávat pozor, aby neskončil ve slepé uličce. Hra rozhodně není jen dětská. Výhodou je taky to, že hru můžete snadno vzít kamkoliv, pokud si pořídíte folii na karty nepotřebujete vůbec žádný prostor. Nic vám neuletí, můžete hrát venku na výletě, ve vlaku, autobuse, v restauraci při čekání na jídlo. Hra je v tomto opravdu ideální. Super je i herní doba – krabice udává 20 minut, my se málokdy dostaneme nad 10 (pokud nemáme fakt zapeklité hmyzáky)
Co mi na hře trošičku vadí je počítání – na konci partie je potřeba sečíst všechny vaše květinky, pokud tam jsou i nějaké bonusy pěkně si započítáte. Ale to je detail (a u školních dětí se dá brát jako výhoda a trénink do matematiky).

Louka jak vyšitá mě hodně baví a baví i kluky, přesto že téma není úplně klučičí. Cvičí nejen jemnou motoriku, odhad vzdáleností, ale hlavně a především logické myšlení. Jako bonus je krásná, zábavná a skvělá na cesty!

Pokud ještě nejste u nás na facebooku přidejte se tady https://www.facebook.com/groups/1982266462041583/ , přidáváme i další zajímavé tipy :) 

Najít nás můžete i na instragramu www.instagram.com/bratritri

Článek neprošel kontrolou pravopisu, pokud jste našli hrubky buď je přejděte nebo mi o nich napište, opravím je :D 

Komentáře