Pictomania (MindOk)

Pictomania


Počet hráčů: 3-6
Věk: podle krabice od 9 let, nejjednodušší pojmy zvládnou děti jakmile čtou, těžší úplně neumím posoudit (i dospělý se zapotí)
Doba hry: 30 minut
Cena: od 330 Kč
Příprava: 5 minuty
Na český trh uvedl MindOk

Party hry nejsou úplně moje doména. Ne, že bych je nehrála ráda, ale doma dávám přednost jiným titulům. A muž je dost nenávidí, při slově Activity mu naskakují pupínky.
Nicméně na dovolených, kde často býváme i s nehráči, které titul na tři hodiny nezaujme, je dobré mít něco v záloze. Velký úspěch už léta sklízí Krycí jména, letos jsem se tedy rozhodla, že je nalákám na informaci hra od stejného autora a zkusíme Pictomanii.

Pictomanie je kreslící hra. Kreslící hra, ve které vám moc nepomůže, že umíte kreslit.

Každá partie se hraje na 4 kola a zvítězí ten, kdo má na konci víc bodů. V každém kole jsou na stole 3 kartičky, na každé 7 pojmů. Ty si nejprve všechny přečtete (u toho si trochu zanadáváte, že tohle fakt kreslit nechcete). Pak si každý vylosuje co kreslí a jde se na to. Všichni najednou kreslí, jakmile je váš obrázek hotov k vaší spokojenosti otočíte jej k spoluhráčům a začínáte hádat, co kreslí oni. Jakmile všichni dokreslí a dohádají jde se bodovat. Body získáváte jednak za správné odhalení soupeřových obrázků, také za rychlost a také za to, že soupeři poznali co kreslíte. Takže není možné zanedbat žádný z kroků. Odfláknutá kresba se vám vrátí, stejně tak když moc spěcháte.

Co dělá hru tak zábavnou je výběr pojmů. Na každé kartě jsou pojmy, které je od sebe těžké rozlišit, nějakým způsobem spolu souvisí. Samozřejmě poznáte, jestli soupeř kreslí antického hrdinu nebo zeleninu. Ale poznat, zda je to Hermes nebo Achilles a okurka nebo cuketa už je horší. První kolo je vždy nejjednodušší, v dalších už pak přituhuje (protože nakreslit rozjíždět se tak, aby šlo rozeznat od zpomalovat a zrychlovat není úplně snadné. Stejně tak povrch a hladina? Černé nebo hnědé vlasy obyčejnout tužkou? Jako fakt???)

Uznám, že ač neumím kreslit hra nás královsky bavila, strávili jsme s ní několik večerů a i přes den z ní pak citovali (Co to je za slepici? (slepice). Víš, že kreslíš to samý? (v minulém kole Hermes, teď Mýtus). První kolo hry jsme vyzkoušeli i s dětmi (za sebou první a druhá třída) a hra je bavila, takže nejjednodušší zelené karty půjde použít i s mladšími hráči (je nutné, aby už uměli číst)

Co mě na hře velmi potěšilo je, že v ní je všechno, abyste rovnou mohli hrát. Včetně papíru, barevně odlišených tužek a dokonce ořezovátka. Za to rozhodně palec nahoru.

Takže pokud hledáte zábavnou hru na večer k pivu/vínu, u které bude zábava víc než taktika, Pictomanii vřele doporučím.

Pokud ještě nejste u nás na facebooku přidejte se tady https://www.facebook.com/groups/1982266462041583/ , přidáváme i další zajímavé tipy :) 

Najít nás můžete i na instragramu www.instagram.com/bratritri

Článek neprošel kontrolou pravopisu, pokud jste našli hrubky buď je přejděte nebo mi o nich napište, opravím je :D 

Komentáře