Tip Top Clap (Djeco)

Tip Top Clap


Počet hráčů: 2-5

Věk: podle krabice on 6 let, mladší se zapojí, ale budou mít nevýhodu (horší paměť)
Doba hry: 5-15 minut
Cena: od 210 Kč
Příprava: 1 minuta
Hru vydalo Djeco, je jazykově nezávislá

Tip Top Clap vlastně asi není stolní hra. Stůl je k ním potřeba opravdu minimálně.

Ve hře najdete 32 karet, po čtyřech kusech od osmi druhů. Každý druh karty vám ukládá udělat nějaký zvuk (třeba zamňoukat nebo prdnout pusou) nebo pohyb (vyskočit či bouchnout do stolu). Hra je to paměťová a probíhá tak, že hráč, který je na řadě otočí vrchní kartu z balíčku a provede to, co je na ní nakresleno. Druhý hráč otočí další kartu, zopakuje pohyb/zvuk hráče před ním a přidá svůj. Třetí přidá třetí kartu a už má tři zvuky/pohyby. A tak se jede dál. Na balíček otočených karet se samozřejmě už není možné dívat, vidět je vždy jen poslední otočená karta. Jakmile někdo z hráčů neví vypadává, bere si svoji otočenou kartu jako trestný bod a začíná znovu od jednoho zvuku/pohybu. Pokud hrajete ve více lidech je možné samozřejmě hrát i tak, že kdo se netrefil vypadává a ostatní hrají dál dokud nezůstane jeden (to je vždy o skupince – zda chcete dávat trestné body za první špatnou, nebo plusové za vydržel nejdéle). Před hrou byste si měli dohodnout na kolik kol hrajete a určit tak délku partie.

Hra je – hlavně díky použitým činnostem – pro děti opravdu zábavná. Mně se na ní líbí, že na zapamatování používáte i jiné smysly než jen zrak, můžete vnímat sekvenci činností třeba sluchem, případně si to fixovat jako jednotlivé pohyby. Takže skóre může být najednou úplně jiné než u obyč obrázkové paměťovky, kde hraje hlavní roli zrak. Navíc se u hry nesedí, je velmi vhodná i pro nehráče, pro děti co neposedí, na dětský večírek. Určitě se dá použít i mezi dospělými na prolomení ledů.

Takže Písk Mňou Buch Buch Dup Písk Tlesk Tlesk

Pokud ještě nejste u nás na facebooku přidejte se tady https://www.facebook.com/groups/1982266462041583/ , přidáváme i další zajímavé tipy :) 

Najít nás můžete i na instragramu www.instagram.com/bratritri

Článek neprošel kontrolou pravopisu, pokud jste našli hrubky buď je přejděte nebo mi o nich napište, opravím je :D 

Komentáře