Šnečí závody (ADC Blackfire)

Šnečí závody


Počet hráčů: 2-4 hráči
Věk: Podle krabice od 4 let, věk odpovídá. Menší budou schopni použít jako hračku ale o moc dřív šneka neuřídí
Cena: od 550 Kč
Příprava: 5 minut
Doba hry: 15 minut

Na český trh uvedl ADC Blackfire

Že šneci nemůžou závodit? Můžou, i když teda pomalu.

Šnečí závody jsou unikátní v tom, že jsou hrou kde na prvním místě je jemná motoriky. Ale popořadě.

V krabici najdete 4 krásné šneky ve 4 barvách - každý šnek má prostřední otočné kolečko, které počítá jak moc jede. Šneci jsou dřevění a něco vydrží. Z puzzle dílků sestavíte dráhu - v návodu jsou 3 návrhy tratí, u nás ale většinou vítězí fantazie a kluci staví podle sebe. Dráha může být buď okruh, ale jsou zde i startovní pásky na start-cíl, tudíž může být i nekruhová. Je dobré zařadit co nejvíce zatáček - tam to bývá pro šneky nejvíc zajímavé. Je super že puzzle dílky opravdu pěkně drží a v případě že hrajete na stole je možné dráhu pootočit tak aby i menší hráči dostali. Asi nejlepší je samozřejmě hrát na zemi, ale ne vždy to jde (třeba když u vás zrovna řádí batole)

Šneci se seřadí na startu a můžou vyrazit. Pohyb šneka se určí tak, že hráč hodí kostkou a podle toho šnek může ujet počet otáček prostředního kolečka. V systému házení kostkou je hra sociální - tzn. snaží se aby žádný z hráčů nezůstal pozadu. V praxi je to tak, že pokud je váš šnek v danou chvíli první házíte jen jednou kostkou. Pokud je váš šnek třetí házíte třemi a z hozených čísel si vybíráte co se vám hodí - takže máte slušnou šanci hodit hodně a dostat se na přední místa. Nestává se že by jeden ze šneků zůstával hodně pozadu (i když náš žlutý šnek je tedy docela líný). Naopak se často stává že být první je dost o nervy.


Hra je hodně rychle vysvětlená, stačí počítání do šesti a může se vyrazit. Je určitě vhodná i pro nehráče nebo jako jedna z prvních her. Pohyb šneků je ale citlivý na jemnou motoriku, pro mladší děti než 3 roky to nebude, ve věku 3-4 záleží hodně na šikovnosti. V zatáčkách je samozřejmě vhodné volit co nejkratší cestu, ne vždy to však jde, protože tam často oddychuje jiný šnek. Hra bude určitě super i jako party hra pro partu dospělých, třeba jako oddechovka na konci herního večera.

Hra je dobrá i ve dvou hráčích, ale zrovna tady platí čím víc tím líp - nejvíc zábavné je právě kličkování mezi ostatními šneky, vymýšlení ideální dráhy v zatáčkách. A toho si nejvíce užijete při 4 hráčích.




Krátké video jak hrajeme tady https://youtu.be/SkLEwXEUVVI


Pokud ještě nejste u nás na facebooku přidejte se tady https://www.facebook.com/groups/1982266462041583/ , přidáváme i další zajímavé tipy :) 
Článek neprošel kontrolou pravopisu, pokud jste našli hrubky buď je přejděte nebo mi o nich napište, opravím je :D

Komentáře