Moje zlato! (ADC Blackfire)

Moje zlato!

Počet hráčů: 2-4
Věk: podle krabice od 5 let, zvládnou i mírně mladší
Doba hry: 10-15 minut
Cena: od 249 Kč
Příprava: 1 minutu
Na český trh uvedl ADC Blackfire

Bylo nebylo, potkali se takhle zajíc, želva, papoušek a ryba. Koupili si pirátskou loď a vyrazili do světa, sehnat nějaký poklady. Základní příběh bychom měli.

Moje zlato! je malá dětská hra, kde jde o to sehnat co nejvíce pokladů a naložit je na svoji loď. Ve hře jsou 4 kostky, karty lodí a karty pokladů. Na kostkách jsou 4 různé symboly – klíče, které odemykají truhly s poklady, zlato a diamanty, které pomohou poklad naložit na loď, a meče – žolíky, které se dají použít jako kterýkoliv symbol. Ve složitější verzi hry se s pomocí mečů dá ukrást cizí odemčený poklad.
Princip je jednoduchý – nejprve je nutné poklad odemknout (hodit 1-3 klíče), v dalším kole je pak potřeba poklad naložit na loď (hodit patřičný počet zlata a drahokamů). V každém kole však samozřejmě můžete své 4 symboly rozdělit mezi více pokladů. K dispozici máte i jedno přehození. Vyhrává ten, kdo na konci hry má na své lodi největší bohatsví.

Ve složitější verzi hry pak máte možnost přehazovat i jen část kostek a hlavně pomocí mečů krást poklady, které si odemkli soupeři. Ale to už je dost škodící prvek, takže zvažte, jestli to vaše děti zvládnou.

Moje zlato! je za mě ideální hra pro předškoláky a male školáky. Je sice hodně o náhodě, ale nabízí spoustu rozhodování. Chci si nechat tenhle hod? Přehodit? Radši odemknout poklad nebo naložit? Odemknout dva menší nebo jeden větší? A rozhodování a volby je to, co naše děti na hrách baví. Baví je ovlivnit průběh, přemýšlet nad lepší možností a tu si vybrat.
Zároveň je hra akorát dlouhá, ve všech počtech hráčů ji zvládnete do deseti minut. Takže se nestihnete začít nudit a budete chtít hrát znovu. A znovu. A znovu.
Co musím hodně ocenit je fakt pevná krabička na magnet, takže se vám hra v batohu nevysype, a kartičky nejsou kartičky, ale jsou z tenkého kartonu, takže je dětské ruce nezničí a mírný vítr neodfoukne. Hra navíc nezabere moc místa, vejde se vám na stoleček ve vlaku, na stůl v restauraci než se dočkáte jídla.

Moje zlato! je prostě věc, která letos v našem letním batohu nebude chybět.

Pokud ještě nejste u nás na facebooku přidejte se tady https://www.facebook.com/groups/1982266462041583/ , přidáváme i další zajímavé tipy :) 

Najít nás můžete i na instragramu www.instagram.com/bratritri

Článek neprošel kontrolou pravopisu, pokud jste našli hrubky buď je přejděte nebo mi o nich napište, opravím je :D 

Komentáře