Nova Luna (Tlama Games)

Počet hráčů: 1-4


Věk: podle krabice od 8 let, zkušení hráči zvládnou o rok či dva dříve

Doba hry: 15-20 minut

Cena: od 570 Kč

Příprava: 1 minuta

Na český trh uvedly Tlama games

Hledáte krásnou abstraktu, která je jednoduchá pravidly, ale pořádně vám protáhne mozkové závity? Pak určitě nesmíte minout Nova lunu.

Jak se to hraje


V Nova luna najdete v podstatě pouze malé čtvercové dílky. Na každém z nich jsou tři podstatné věci – číslo, barva dílku a 0-3 políčka s úkoly. Číslo udává cenu dílku v čase – čím dražší dílek koupíte, tím déle bude trvat, než přijdete zase na řadu. V případě pořízení levného dílku se pak klidně může stát, že bude hrát dvakrát za sebou. Barva políčka pak udává, jaké úkoly můžete s jeho pomocí plnit


Úkol vám pak řekne, jak barevné dílky a v jakém počtu musíte k tomuto dílku připojit
. Vaším cílem je tedy ze získaných dílků tvořit barevnou mapu a plnit tak úkoly na destičkách. Jakmile některý z úkolů je splněn umístíte na jeho značku jeden ze svých dřevěných disků. Výhercem je pak ten, kdo jako první umístí své disky.

 

Jak se nám to hraje


Nova luna vypadá od pohledu nenápadně, po přečtení pravidel si říkáte jako co? Ale je geniální. Každý dílek je zároveň zadáním úkolu, tak může být použit k plnění úkolů na dalších dílcích. Takže ve vaší hlavě se začne tvořit barevná mapa. Každý z dílků se snažíte umístit maximálně efektivně, tak, aby pomohl ke splnění více úkolů. A ten pocit, když se vám podaří pomocí umístění jednoho dílku splnit najednou třeba 5-6 úkolů je výborný. Hra vás nutí plánovat, promýšlet různé alternativy umístění. Také musíte zvažovat cenu dílku – jo, tenhle dílek je super, ale pokud si ho vezmu ostatní hráči budou mít dva až tři tahy než přijdu na řadu – opravdu se mi to vyplatí? Zajímavý je I koncept, kdy hra vůbec nepracuje s vítěznými body – vítězem je prostě ten, kdo jako první splní daný počet úkolů.

Hra nabízí možnost hraní v jednom hráči – v tom případě jednu hru zvládnete v klidu za 15 minut. Ve hře jednoho hráče jde ještě více o efektivnost umístění dílků – určitě jako zajímavý hlavolam potěší I singl hráče

 

Nova luna je hra, která na první pohled vypadá jednoduše, ale určitě vás potrápí a nedá vám spát!



Pokud ještě nejste u nás na facebooku přidejte se tady https://www.facebook.com/groups/1982266462041583/ , přidáváme i další zajímavé tipy :) 


Najít nás můžete i na instragramu www.instagram.com/bratritri


Článek neprošel kontrolou pravopisu, pokud jste našli hrubky buď je přejděte nebo mi o nich napište, opravím je :D

Komentáře