Dragomino (MindOk)

Počet hráčů: 2-4

Věk: podle krabice od 4 let, zkušení hráči zvládnou klidně od 3

Doba hry: 10-15 minut

Cena: od 450 Kč
Příprava: 2 minuty
Na český trh uvedl MindOk

Máte doma malé dítě, které má rádo draky a chcete mu představit domino? Pak potřebujete Dragomino!

Jak se to hraje


Základní princip Dragomina vychází z domina - tzn snažíte se přikládat k sobě dílky tak, že spojujete stejné barvy (druhy krajiny). Na výběr máte vždy ze 4 dominových dílků - když jste na tahu jeden si vyberete a připojíte na své již postavené území. Není povinné připojit k sobě stejné barvy, ale pokud se vám to povede objeví se na každém spoji dvou stejných barev dračí vejce. To ihned otočíte a zjistíte, zda se z něj narodil drak, či bylo vejce prázdné - pukavec


Draka si umístíte na svoje území a dá vám na konci hry bod, pukavec vám bod nedá, ale vezmete si k sobě figurku dračí mámy. Pokud ji máte na začátku dalšího kola jste první na řadě s výběrem dílku. Dílky se neskládají do řady, ale do plochy - může se tedy stát, že se vám povede umístit dílek tak, že si bere i 2 nebo 3 vejce v jednom tahu.


Pro zkušenější hráče pak nabízí hra další zpestření a možnost taktiky - dílky s jezery vám umožní vzít si 2 dračí vejce a z nich si vybrat - zvýšíte tak šanci, že se vám povede získat do svého království draka.

Jak se nám to hraje


Mám ráda chytré dětské hry a Dragomino mě od první chvíle nadchlo. Hra má velmi jednoduchá pravidla a zvládne ji v podstatě jakékoliv dítě, které je schopné pochopit domino. V něčem je vlastně jednodušší než domino - protože nemusíte přikládat k sobě stejné dílky. Ale víte, že když přiložíte stejnou barvu dostanete vajíčko - a to přeci chcete! Hurá! Větší děti pak hned začali řešit i složitější možnosti taktiky - v které barvě vajíček je méně pukavců, takže větší šance získat draka? Z které barvy je nejvíce pukavců už sebráno? Jak položit dílek, aby v příštím tahu byla šance brát si více vajíček najednou? I přesto však má šanci vyhrát i nejmladší bráška - protože je to pořád náhoda, kdo rozhoduje, zda na vás vyjde drak. Kluci jsou samozřejmě trochu zklamaní, pokud na ně vyjde pukavec, ale je to maličkost, přes kterou se rychle naučili přenést. 

Navíc musím vypíchnout jednu drobnost - draci nejsou všichni stejní. A není nad radost v dětských očích, když se jim povede najít toho jednoho, kterého už měli včera a je jejich oblíbený :)


Pokud hledáte vstupní hru pro školkové dítě, které má navíc rádo draky, je Dragomino ideální hra
. Krásná, milá, dávající možnost taktizování a rozhodování, s přiměřenou porcí náhody a napětí při výběru vajíček. Prostě něco, co nutně potřebujete.



Pokud ještě nejste u nás na facebooku přidejte se tady https://www.facebook.com/groups/1982266462041583/ , přidáváme i další zajímavé tipy :) 


Najít nás můžete i na instragramu www.instagram.com/bratritri


Článek neprošel kontrolou pravopisu, pokud jste našli hrubky buď je přejděte nebo mi o nich napište, opravím je :D

Komentáře