City Blox (Dino)

Počet hráčů: 2-4


Věk: podle krabice od 6 let, s úpravou zvládnou i mladší

Doba hry: 15 minut

Cena: od 570 Kč

Příprava: 1 minuta

Na český trh uvedlo Dino

Máte doma malého stavitele? A chtěli byste, aby si k stavění trénoval i plánování, prostorovou představivost a další věci? Pak zkuste City Blox

Jak se to hraje

Na začátku hry obdrží každý z hráčů 3 stavební pozemky a 3 plány toho, co má postavit. Plány si položí vedle pozemků (ne na ně) a začínáme. Začínající hráč vybere z krabice 4 různé kostičky a ty dá do aktuální nabídky - jednu z nic si vybere a umístí na svůj pozemek. Kostičku z aktuální nabídky si pak vyberou postupně i ostatní hráči - také si ji vždy umístí na svůj pozemek, v případě, že se jim nehodí, ji mohou nechat i mimo. Jakmile mají všichni postaveno nastává chvíle, kdy můžete říct, že máte hotovo

V tu chvíli nasadíte plán na svůj pozemek - pokud to sedí a vybudovali jste budovu správně máte tento plán hotov. Získáváte za něj bonusovou kartičku, kterou hned vyhodnotíte - její efekt může být ať kladný (získáte kostku navíc) tak i záporný (musíte nějakou kostku vrátit), může ovlivnit vás, někoho jiného či klidně všechny. Pokud jste se někde sekli a postavená stavba neodpovídá plánu musíte jednu z vašich kostek vrátit zpět do krabice, ale můžete v tu danou chvíli také stavbu na pozemku přebudovat - a opravit tak svoji chybu. Pak již přichází další kolo, další začínající hráč vybere čtyři různé kostky a staví se dál. Vítězem je ten, kdo první vybuduje všechny své stavby. Hra nabízí i vyšší obtížnost pro zkušené hráče - pak stavíte stavby na dvě, respektive tři podlaží, a výsledek musí odpovídat zadanému půdorysu.

Jak se nám to hraje

Kluci, jako snad všichni na planetě, mají rádi lego (pozn - kostičky nejsou originální lego, ale pro ně to prostě lego je). Stavění podle zadání je baví, tady navíc přichází nutnost plánovat, umět si představit, jaké kostky na půdorys použiju. Občas je nutné improvizovat - to když na mě vyjde kostka, která se mi úplně nehodí. Do hry se navíc dá krásně zapojit i tříleťák - plány staveb si umístí na pozemky a musí si prostě spočítat, která kostička se mu tam vejde, jak ji připojit a obtížnost je pro něj podobná, jako pro nás velké (protože i máma má u složitějších tvarů někdy problém se správným umístěním :) Způsob výběru dílků navíc přidává na interakci mezi hráči (můžete škodit výběrem toho, co nikdo nechce, či pomáhat výběrem dílků, které ostatní potřebují). Kartičky získané za dostavěný pozemek pak dokážou hru pořádně zamíchat - někdy vám zmizí klíčová komponenta, někdy naopak získáte dárek a najednou jste ve vedení.

Celkově je City blox super - herní komponenty jsou pro děti lákavé, hra je rychlá, má spád a učí plánování ale i improvizaci :)




Pokud ještě nejste u nás na facebooku přidejte se tady https://www.facebook.com/groups/1982266462041583/ , přidáváme i další zajímavé tipy :) 


Najít nás můžete i na instragramu www.instagram.com/bratritri


Článek neprošel kontrolou pravopisu, pokud jste našli hrubky buď je přejděte nebo mi o nich napište, opravím je :D

Komentáře