MARVEL: Rukavice nekonečna (ADC Blackfire)

Počet hráčů: 2-6


Věk: podle krabice od 10 let, zvládnou určitě mnohem mladší (výhodou je umět číst)

Doba hry: 10-15 minut

Cena: od 400 Kč
Příprava: 1 minuta
Na český trh uvedl ADC Blackfire

Dokážete se v kůži Spidermana nebo Hulka postavit Thanosovi a zachránit svět? Boj bude rychlý, ale o to intenzivnější


Jak se to hraje


Rukavice nekonečně je semikooperativní hra - hraje jeden hráč (Thanos) proti všech zbývajícím (superhrdinové). Superhrdinové se - logicky - snaží zabít Thanose. Thanos se snaží buť zabít hrdiny, nebo získat všech 6 kamenů nekonečna.

Každá ze stran má k dispozici svůj balíček karet. Každý hrdina má v ruce jednu kartu, ve chvíli kdy přijde na tah, dobere druhou a jednu zahraje. Thanos má stabilně v ruce karty dvě, ve svém tahu dobere třetí a opět jednu zahraje.


Každá z karet má hodnotu (1-6, respektive 7) a schopnost - umožní vám tipovat, jakou kartu má v ruce protihráč, zaútočit na něj, podívat se mu do ruky apod. Způsoby, jak uštědřit ránu protivníkovi jsou v podstatě dva - můžete na něj zaútočit. V tom případě porovnáváte svoji druhou kartu (tzn. ne tu, která vyvolala útok) s kartou protihráče. Kdo má nižší číslo prohrál, kartu odhodí a přijde o jeden život. Druhým způsobem je tipnout kartu v ruce soupeře - to samozřejmě můžete dělat na slepo, je ale lepší zkusit to nějak odvodit (podívat se mu do ruky, vědět, co v ruce má, protože jste na něj vy či spoluhráč útočili apod.). Ve hře jsou pak ještě žetony síly, které vám přidají nějaké ty body do boje.


Jak se nám to hraje


Semikooperativní hry jsou dobré v tom, že umožní i slabším hráčům (dětem + muži) spojit se proti tomu silnějšímu (mámě). V Rukavici nekonečna si hráči nejen můžou, ale i musí nahrávat - umožní spoluhráči podívat se do Thanosových karet a pak doufají, že on má kartu, kterou použije na Thanosovo odhalení. Či přidávají žeton síly tomu, u koho očekávají, že má v ruce vysokou kartu a bude útočit. Všichni hráči zároveň musí neustále sledovat, jaké náznaky jim přináší akce ostatních - pokud vidím, že můj soused již uštědříl Thanosovi ránu a mám možnost nechat jej znovu zaútočit, rozhodně to udělám. Pocit sounáležitosti k ostatním hrdinům je v této hře naprosto hmatatelný. Thanos je pak sám proti všem, má však v ruce o kartu víc, tudíž i o něco lepší manipulační schopnost.


Ve dvou hráčích hrajete tak, že hráč, hrající za hrdiny, má dva tahy po sobě - to mu dává nespornou výhodu a musím říct, že ve hře dvou hráčů je za Thanose těžké vyhrát. Od tří hráčů jsou pak šance velmi vyrovnané.

Co je velkou výhodou hry je i její skladnost - jde opravdu o pár karet, navíc v praktickém plátěném pytlíčku. Hra samotná pak potřebuje jen velmi málo prostoru, troufám si říct, že na stoleček ve vlaku se vejde. Tomu všemu nahrává i herní doba, kdy jedna partie jen zřídka přesáhne 10 minut, takže hru rozložíte opravdu kdykoliv kdekoliv.


Takže - pokud máte rádi Spidermana a Hulka a chcete zachránit svět, ale máte na to jen pár minut, je Rukavice nekonečna to pravé.



Pokud ještě nejste u nás na facebooku přidejte se tady https://www.facebook.com/groups/1982266462041583/ , přidáváme i další zajímavé tipy :) 


Najít nás můžete i na instragramu www.instagram.com/bratritri


Článek neprošel kontrolou pravopisu, pokud jste našli hrubky buď je přejděte nebo mi o nich napište, opravím je :D

Komentáře