Na Křídlech: Perutě Evropy (Mindok)

Počet hráčů: 1-5


Věk: podle krabice od 10 let, odpovídá

Doba hry: 1 hodina

Cena: od 630 Kč

Příprava: 5 minut
Na český trh uvedl Mindok

O to, jak si hrát na ornitologa v Na křídlech jsme psali už tady http://deskovkyprotribratry.blogspot.com/2020/03/na-kridlech-mindok.html Ale jelikož původní hra obsahovala primárně ptactvo americké je třeba se podívat i na první rozšíření - Perutě Evropy.

Jak se to hraje
Hraje se to stejně, jako základní hra. V rozšíření najdete nějaké další destičky úkolů, další karty osobních úkolů, fialová vajíčka (efekt žádný, ale fialová, že jo). A hlavně - evropské ptáky. Kosa, čápa, prostě to, co můžete potkat tady v lese. Noví ptáci samozřejmě přináší i nové typy efektů - přidávají se například efekty, které se spouští vždy na konci kola, přidává se možnost některé nové ptáky nakrmit jinak, než potravou. Zajímavou možností je některé opeřence umístit na hrací desku na ležato - a zabrat tak 2 místa v daném biotopu. Nabízí se tak další a další možnosti, jak efekty kombinovat.


Jak se nám to hraje
Vlastně pořád stejně skvěle. Na křídlech je hra, která je rychle na stole (a to je velký bonus), tak akorát se u ní musí promýšlet tahy dopředu a jako bonus si můžete v tahu soupeřů přečíst nějaké to zajímavé info na kartách. 
Důvody pro koupi rozšíření můžete mít prakticky dva. Chcete české ptáky. Kdo by nechtěl. Mít ve voliéře ptáčky, kteří vám sedají v zimě na krmítku, je prostě nejvíc. Druhým důvodem - po mě stejně podstatným - je mít možnost nových efektů. Ty mě baví, především pak třeba možnost položit kartu přes dvě pole a dostat se tak rychleji k lepším efektům v daném řádku akcí. Ale i větší interaktivnost karet v rozšíření přidává hře na zajímavosti.

Takže - hurá na ptáky!


Pokud ještě nejste u nás na facebooku přidejte se tady https://www.facebook.com/groups/1982266462041583/ , přidáváme i další zajímavé tipy :) 

Najít nás můžete i na instragramu www.instagram.com/bratritri

Článek neprošel kontrolou pravopisu, pokud jste našli hrubky buď je přejděte nebo mi o nich napište, opravím je :D 

Komentáře