Taco, kočka, koza, sýr, pizza (Albi)

Počet hráčů: 2-8
Věk: podle krabice od 8 let, zvládnou už předškoláci, jen mladší děti můžou mít trochu nevýhodu, jako u všech postřehovek
Doba hry: 5-10 minut
Cena: od 270 Kč
Příprava: 1 minuta

Na český trh uvedlo Albi


Taco, kočka, koza, sýr, pizza. Schválně – řekněte to ještě jednou. Taco, kočka, koza, sýr, pizza. Že to nedává smysl? Ale tahle hry smysl dává a navíc je to fakt zábava.


Jak se to hraje

V magnetické krabičce (jo, mám hodně ráda magnetické krabičky, protože karty neskončí všude možně v batohu) najdete balík karet. Rozdáte je rovnoměrně všem hráčům. Začínající hráč pak řekne Taco a ze svého zakrytého balíku vyloží vrchní kartu. Pokud to je Taco musí všichni hráči co nejrychleji položit ruku na vykládací balík – kdo je poslední kartu si bere. Pokud to není Taco pokračuje druhý hráč, řekne kočka a vyloží kartu. Pořadí slov, které říkáte je pořád stejné. Taco kočka koza sýr pizza. V balíku se navíc objeví i tři další karty, které vás nutí udělat nějaký posunek a poté plácnout, nehledě na to, co daný hráč řekl. Vyhrává samozřejmě ten, kdo se jako první zbaví všech karet a zároveň dokáže položit ruku na zbývající balík první (samozřejmě jen ve chvíli, kdy plácnout má).

Jak se nám to hraje

Hru jsme od Albi dostali ještě před koncem školního roku, takže jsme ji otestovali s dětmi z deskovkového kroužku. A rozhodně zabodovala. Je rychlá, pravidla není vlastně ani třeba vysvětlovat, všichni jsou pořád ve hře a musí se dost pekelně soustředit. Rychlost je tu totiž to hlavní a kdo kouká kolem nemá šanci. Jeho balík úspěšně roste a vítězství se vzdaluje. Jediné, v čem je potřeba děti trochu krotit, je intenzita plácání, protože jak se do hry zaberou dávají fakt rány :) Hru určitě využijete i jako filler nebo party hru pro dospělé – procvičí postřeh, koncentraci a po skleničce vína i vnímání – rozlišit rychle, jestli je na obrázku sýr nebo pizza není jen tak :D

 

Takže: Taco kočka koza sýr pizza! Rychlá, zábavná hra, u které se nasmějete.




Pokud ještě nejste u nás na facebooku přidejte se tady https://www.facebook.com/groups/1982266462041583/ , přidáváme i další zajímavé tipy :) 



Článek neprošel kontrolou pravopisu, pokud jste našli hrubky buď je přejděte nebo mi o nich napište, opravím je :D

Komentáře