Tučňáci (ADC Blackfire)

Počet hráčů: 2-4 
Věk: podle krabice od 4 let, zvládnou s rodičem od 2,5
Doba hry: 5 minut
Cena: od 450 Kč
Příprava: 1 minuta
Na český trh uvedl ADC Blackfire

V sobotu byl mezinárodní den Tučňáků, takže se podíváme na zoubek jedné tučňáčí hře.

Jak se to hraje
Tučnáci jsou jednoduchá paměťovka, která zaujme už nejmenší hráče. Na hrací ploše máme 12 tučňáků a každý z nich má ve svém bříšku ukryté barevné vajíčko. Hráč na tahu hodí dvěma kostkami a snaží se objevit tučňáky, kteří mají vajíčko odpovídající barvě na kostce. Pokud se mu to povede tučňák se přesune na jeho kru. 
Podle toho, jak moc chcete hru interaktivní zvolíte variantu – můžete dovolit hráčů brát jen tučňáky ze společné zásoby, nebo si můžou tučňáky vzájemně krást se svých ker. První hráč, který má v jednu chvíli na kře 6 tučňáků, vyhrává.

Jak se nám to hraje
Tučňáky jsem chtěla už asi tři roky, a s blížícími třetími narozeninami třetího dítěte na ně konečně došlo. Po měsíci intenzivního hraní je můžu vřele doporučit. Hra obsahuje všechno, co male hráče na hře může bavit – házení kostkou, poznávání barev, objevování překvapení – schovaných vajíček. Zároveň u toho děti potrénují paměť. 
Hra je pro malé hráče ideálně dlouhá – partie se odehraje během pár minut, takže často dojde hned na další a další. Hra navíc pro rodiny s různě starými dětmi nabízí hned několik možností, jak dorovnat různé schopnosti hráčů – my například často hrajeme tak, že již ulovené tučňáky můžeme brát pouze od staršího hráče. Nejmladší trojka tedy dokáže i se zapamatováním pouze části z nich konkurovat velkým bratrům. Další možností je pak třeba dovolit brát tučňáka jen hráčům, kteří jich mají více než vy – pomůžete tak slabším a i ti jsou stále ve hře. 
Jako máma bych pak vyzdvihla komponenty hry, které jsou dřevěné – jak tučňáci, tak vajíčka – což je určitě příjemnější než plast.

Tučnáci jsou krásná paměťovka, kterou zvládnou i nejmenší hráči, s přehledem od tří let.

Pokud ještě nejste u nás na facebooku přidejte se tady https://www.facebook.com/groups/1982266462041583/ , přidáváme i další zajímavé tipy :) 

Najít nás můžete i na instragramu www.instagram.com/bratritri

Článek neprošel kontrolou pravopisu, pokud jste našli hrubky buď je přejděte nebo mi o nich napište, opravím je :D 

Komentáře