Loony Quest (ADC Blackfire)

Loony Quest

Počet hráčů: 2-5
Věk: podle krabice od 8 let, ale pokud nemáte za cíl výrazně škodit zvládnou i předškoláci
Doba hry: 15-20 minut na 6 levelů
Cena: od 280 Kč
Příprava: 1 minuta
Na český trh uvedl ADC Blackfire

Hráli jste někdy na počítači takový ty hopsačky? (jo, já jsem hrála Maria na televizních hrách, jsem dost stará). Tak přesně to je Loony Quest.

Jak se to hraje
Loony quest je kreslicí hra, ale ne jen tak ledajaká kreslicí hra. Každý z hráčů dostane průhlednou kreslicí tabulku a k ní mazatelný fix. Vyberete si úroveň – level, a začnete. Doprostřed mezi hráče položíte herní krabici a do ní daný level. To je vlastně obrázek, grafikou velmi podobný počítačové hře. V rohu je vždy určen úkol (odkud kam se potřebujete dostat, co cestou sebrat, čemu se vyhnout). Během časového limitu pak na svoji destičku nakreslíte dráhu, stejně jako byste běželi panáčkem po obrazovce (ovšem obrázek tam nemáte, jen bílou plochu). Jakmile jsou všichni hotoví postupně přikládají průhlednou destičku na zadání a počítají body podle toho, jak přesně vaše trasa vede – zda začíná kde má, trefí úkoly, vyhne se překážkám. V jednotlivých kolech máte možnost získat i žetony bonusu (buď bonus pro vás, nebo možnost škodit někomu jinému), či žetony postihů. Ty vám hru ztíží - třeba vás donutíte kreslit pařátem (tzn s použitím jen malíčku a palce) či musíte třeba kreslit druhou rukou, než běžně používáte.

Jak se nám to hraje
Hra je neskutečná legrace a přináší spoustu překvapení. Hlavním překvapením je, že odhad vzdálenosti a nakreslení správné trasy opravdu není otázkou věku. Opravdu ani nesouvisí s tím, jak umíte kreslit (zjistili jsme taky, že mámě to fakt nejde). Je možné -  a s kluky to často děláme – nehrát na škodící žetony. Baví nás kreslit, kluky baví škodit mámě, ale mámu nebaví škodit jim, takže to neděláme. I tak je hra velmi zábavná. Čeho jsem se u hry bála je opakovatelná hratelnost – bude nás bavit hrát daný level znovu a znovu? Ano. Ani při druhém ani při desátém kreslení to není nuda (a moc líp vám to nepůjde)

Loony quest je dobrá a vtipná oddechovka. Bude bavit nehráče, grafikou přiláká i hráče počítačových her. Pravidla je neodradí, takže pokud máte doma počítačového hopsače, je to určitě způsob, jak ho donutit zasednout ke stolu a vzít do ruky tužku.

Pokud ještě nejste u nás na facebooku přidejte se tady https://www.facebook.com/groups/1982266462041583/ , přidáváme i další zajímavé tipy :) 

Najít nás můžete i na instragramu www.instagram.com/bratritri

Článek neprošel kontrolou pravopisu, pokud jste našli hrubky buď je přejděte nebo mi o nich napište, opravím je :D 

Komentáře