Kdo to byl? (ADC Blackfire)

Kdo to byl?

Počet hráčů: 3-6
Věk: podle krabice od 6 let, zvládnou mladší, ale budou mít nevýhodu (horší postřeh a většinou i paměť)
Doba hry: 5-15 minut, záleží kolik si dáte kol
Cena: od 210 Kč
Příprava: 1 minuta
Na český trh uvedl ADC Blackfire

Ano, tohle je hra o HO... (hovínku). Ano, děti tohle téma milují. 

Jak se to hraje
Jde o party hru, kterou si s vámi zahrají i ti nejmenší. Situace je jasná – v obýváku se našlo Hovínko. Jde o to, kdo ho udělal. Nikdo to samozřejmě nepřizná. Každý hráč má v ruce 6 karet různých zvířat. Začne nejmladší, vyloží nějaké zvíře a řekne – ne, tohle hovínko nevypadá jako hovínko od mojí rybičky. Tohle hovínko udělala něčí kočička. Ostatní okamžitě hrají kartu kočičky – kdo je nejrychlejší je na řadě. Opět prohlásí, že jeho zvíře za exkrement nemůže, a vybere další zvíře.
Ze začátku je hra hlavně o rychlosti, chcete být první a zbavit se tak karet v ruce. Jakmile ale spoluhráči nemají karet v ruce moc začne přituhovat. Nesmíte se totiž splést a snažit se svalit vinu na zvíře, které již nikdo na ruce nemá. Jakmile totiž řeknete, že hovínko udělal cizí křeček, ale všichni křečci jsou již mimo podezření, je jasné, že vina padla na vás. Končí tak herní kolo a můžete (a budete) hrát kolo další. (a ano, dostanete žeton bobku)

Jak se nám to hraje
Hra je vlastně kombinací postřehové hry (rychle dát zvíře) a paměťové hry (pamatovat si, jaká zvířata jsou ještě ve hře). Na krabičce je 6+, ale samozřejmě princip hry zvládne snadno i čtyřleté dítě. Téma je hovínkové, takže to má zaručeně a vždy úspěch. Problém trošičku nastává, pokud se ve hře budou míchat starší a mladší hráči. Postřeh se prostě vyvíjí s věkem, pokud budete mít jednoho čtyřleťáka mezi bandou školních dětí s velkou pravděpodobností ho tito budou válcovat. Neznamená to, že si celkově nemůže vést dobře. Může, ale musí to dohnat pamětí, a má to prostě těžší.
Na druhou stranu u téhle hry vlastně ani nejde o vítězství. V první řadě je to opravdu zábava, vymýšlet výmluvy proč tohle konkrétní hovínko není od jeho zvířátka, přidávat vtipné průpovídky prostě baví. Kdo to byl? je pak hra, kterou si užijete nejen s dětmi, ale i v partě dospělých. Jen při hraní na veřejnosti (třeba v hospodě) po vás možná budou ostatní hosté trochu koukat (ne, můj zajíček by nikdy neudělal hovínko v obýváku. Zásadně a jenom kaká u sebe doma v ložnici.)

Pokud ještě nejste u nás na facebooku přidejte se tady https://www.facebook.com/groups/1982266462041583/ , přidáváme i další zajímavé tipy :) 

Najít nás můžete i na instragramu www.instagram.com/bratritri

Článek neprošel kontrolou pravopisu, pokud jste našli hrubky buď je přejděte nebo mi o nich napište, opravím je :D 

Komentáře