Příšerky ze skříně (Granna)

Příšerky ze skříně

Počet hráčů: 1-6
Věk: podle krabice 2-5 let, odpovídá
Doba hry: 5 minut
Cena: od 230 Kč (ale bývají v akci i mnohem levněji)
Příprava: 1 minuta
Na český trh uvedla Granna, oficiální eshop www.kvalitnihracky.cz 

Kooperativních her pro úplně malé děti, které vyšly česky, není úplně moc. Příšerky ze skříně jsou jednou z nich (navíc se dají sehnat za krásnou cenu) a rozhodně se vyplatí o nich vědět.
Hra je to paměťová. Na začátku hry vyndáte ze skříně karty příšerek, karty předmětů – hraček – a z krabice vyrobíte skříň. Předměty hraček rozložíte kolem skříně lícem dolů (pro ty co si to pletou jako já prostě obrázkem dolů) a otočíte první kartu příšerky lícem nahoru. Příšerky jsou spíše legrační než strašidelné a každá má v rožku nakreslenou hračku, které se bojí. Ve hře je i trojdílný
obrázek příšery. Každý z hráčů otočí jeden předmět hraček. Pokud je tam to, čeho se bojí některá z vyložených příšerek hráč může zvolat Příšerko do skříně a příšerku zastrčit (překvapivě) do skříně. Pokud na stole není žádná příšerka, kterou hračka vyděsí, musí hráč otočit jeden dílek trojdílné příšery. Jakmile se otočí celá na druhou stranu vyskočí ven další příšerka. Hráči se tedy snaží zapamatovat si kde je která hračka, a příšerky postupně zahánět. Hráči vyhrají pokud se jim povede zahnat celý příšerkový balíček, hra zvítězí pokud se na stole sejdou 4 příšerky najednou. Předmětů je ve hře celkem 12, to je počet zapamatovatelný i pro malé děti, obzvláště pokud si můžou s rodičem radit. Mezi hračkami jsou i dvě zákeřnosti – ponožka, které prohodí dva předměty mezi sebou, a příšerka pod postelí, která rovnou přivolá další příšerku.
Hra je podle krabice pro děti od 2 do 5 let. A opravdu je už s dvouleťákem hratelná, obzvláště proto, že hračky jsou něco, co dítě zná, a všechny do jedné bude umět pojmenovat. Trojkovi ještě dva nebyly, ale otáčet auto už zvládá (jasně, zatím moc nechápe, proč a kdy to po něm chceme). Hra sice není úplně robustní a komponenty asi akční batole může zničit, ale za cenu, za kterou se nabízí se to i s tímto rizikem vyplatí. Pro starší děti už hra nebude úplně výzva a asi bych sáhla po nějaké složitejší kooperativní paměťovce, ale s mladším sourozencem si ji určitě rádi zahrají (třeba jednička když vidí, že už si to pamatujeme schválně otáčí žeton příšerky pod postelí, aby nám hru ztížil a strašně se diví, že tam příšera pořád je :D).
A i pokud se někdo bojí příšerek hry bych se přesto nebála – příšerky ve hře jsou spíš milé než strašidelné, a dají se lehko zahnat. (samozřejmě to můžete podat dětem i jinak - třeba že se příšerky vlastně bojí a bez své hračky nepůjdou spát)

Pokud ještě nejste u nás na facebooku přidejte se tady https://www.facebook.com/groups/1982266462041583/ , přidáváme i další zajímavé tipy :) 

Najít nás můžete i na instragramu www.instagram.com/bratritri

Článek neprošel kontrolou pravopisu, pokud jste našli hrubky buď je přejděte nebo mi o nich napište, opravím je :D

Komentáře

  1. Díky za zajímavý vhled na situaci. Dle mého si to ale všichni berete nějak moc k srdci. Doba se posouvá a děti mají jiné nároky na hračky , stejně tak jako my máme jiné nároky na počítače, telefony, televize apod. Určitě bych to nebrala z takto kritického hlediska :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat